Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Vejret er begyndt at vise sig fra sin gavmilde side, og efter en kold og lang vinteren er foråret for alvor kommet til Danmark. Med foråret nærmer sommeren sig også, og for mange er det ved at være tid til at planlægge ferien. Vi danskere holder sommerferie på mange forskellige måder. Nogen tager på campingferie i Danmark, andre tager i sommerhus eller på charterferie, og så er der mange hundrede tusinde der pakker bilen og drager sydpå på kør-selv ferie. Denne artikel er til den sidste gruppe.

Hvis du er erfaren ud i at tage på kør-selv ferie, så ved du nok allerede godt, hvad der skal til for at få en god tur. For dig vil denne tjekliste derfor også give sig selv, men for jer der ikke er så erfarne, eller måske skal afsted for første gang, kan der være meget nyttig information at hente.

Bilen kommer i nye omgivelser

Herhjemme er vores biler meget sjældent specielt presset. Der er langt mellem de rigtig varme dage, og bjerge har vi som bekendt ikke nogen af. Skal du til Italien, Frankrig eller lignende er det noget helt andet. Her kan det let blive meget varmt og bjerge kan presse din bil på en helt anden måde.

Nogen af de ting man skal sørge for at have styr på, er at dæktrykket skal være højere end det normalt er. Dette skyldes at bilen sandsynligvis er fyldt pakket og derfor vejer mere end den plejer, hvilket betyder den skal have et lidt højere dæktryk.

Mål oliestanden og købt motorolie med. Når du er ude og køre langt og motoren bliver godt opvarmet, kan den godt bruge lidt ekstra. Så udover at du skal tjekke oliestanden hjemmefra, kan det også være en god ide at tjekke efter en lang dag på farten, og i stedet for at du skal ind på en tankstadion et sted i Sydtyskland og finde den rette olie, så køb den hjemmefra og ha’ den liggende i bilen – du kan finde den motorolie du skal bruge her.

Inden du tager afsted bør du også få tjekket viskere og lygter, hvilket du naturligvis sagtens kan klare selv, men det er også en god ude at få tjekket bremser, bremsevæske og lignende, hvilket du bør overlade til professionelle.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here