Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Vi er efterhånden ved at bevæge os ind i vinterhalvåret, hvilket betyder at det for mange, snart er tid til den årlige skiferie. Det svinger lidt fra år til år, men som regel er der omkring 400.000 danskere, der drager på skiferie hver eneste år. Hvordan man kommer på skiferie er naturligvis forskelligt, men for rigtig mange mange foregår turen enten med bil eller i bus. Nogen synes det er hyggeligt og helt fint at tilbringe 10 timer i en bil eller en bus, men det er langt fra alle der har det sådan.

Undgå køresyge

Det menes at 22. pct eller godt hver femte dansker lider af køresyge, men fænomenet optræder lidt oftere hos kvinder end hos mænd. Det vides ikke helt sikkert hvorfor kvinder rammes oftere, men mange mener, at det er hormoner der gør, at de lidt lettere eksempelvis får kvalme. Det menes at omkring 33 procent af kvinder rammes, mens tallet kun er omkring 10% hos mændene.

Hvis man har tendens til køresyge, giver det sig selv, at det ikke er sjovt at skulle tilbringe en masse timer i en bil og slet ikke i en bus, der typisk er i mere bevægelse end en bil er det.

Der er en masse gode råd om at man skal sidde forrest og kigge ud af vinduet fremadrettet i stedet for at kigge ud af en siderude. Dette virker muligvis på mange, men der er dog mange, der er så hårdt ramt, at det ikke hjælper og der skal skrappere midler i brug for at komme køresygen til livs.

Der findes mange forskellige midler mod køresyge (du kan læse om dem her). Fælles for dem er dog, at de skal tages flere timer i forvejen. Det hjælper altså ikke at vente til du bliver dårlig med at tage dem, da effekten først vil indtræffe flere timer senere.

Har du tendens til køresyge, er det derfor en god ide at konsultere en læge og få recept, eller købe håndkøbs udgaverne. Har man været køresyg, kan det godt tage en dags tid, inden man er på toppen igen. Dette er en træls måde at starte ferien på, så gør hvad du kan for at undgå det.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here