Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Tidligere var det noget, man skulle være opmærksom på, når man bevægede sig udenfor landets grænser, men taksterne for roaming får et gevaldigt hak om en måned, når den nye EU aftale træder i kræft. Den nye aftale betyder nemlig, at teleselskaberne ikke må tage mere for roaming i EU lande, end de gør i hjemlandet.

Der er mange teleselskaber der længe har haft løsninger, hvor det har været gratis at roame i udlandet, men har man ikke haft et sådan abonnement, har det kunne blive særdeles dyrt – bare spørg en tidligere odenseansk borgmester.

Med den nye aftale er dette dog slut, og man kan bruge sin telefon inden for EU, uden dette ender med et gigantisk ekstraregning, som hurtigt kan løbe op i mange tusinde kroner selv ved et ganske lavt forbrug. Der er dog nogle regler forbundet med det, eksempelvis kan teleselskaberne godt sætte nogen grænser for dataroaming, så det ikke bliver helt frit alligevel.

Her skal du skal passe på

Langt de fleste af os, der skal ud og rejse i de kommende måneder tager til Italien, Grækenland, Spanien og andre EU lande, men selvom Tyrkiet er gået gevaldigt tilbage i popularitet tiltrækker landet stadig mange tusinde danske turister, der jager det gode vejr og de billige levepriser.

Som bekendt er Tyrkiet ikke en del af EU, og er du en af dem der tager turen til Alanya, Marmaris eller lignende, skal du altså stadig i meget høj grad være opmærksom på priserne. Du kan finde en god guide til roaming i udlandet her, hvor du også kan se hvilke abonnementer, der har det inkluderet.

Generelt skal du være meget opmærksom på dette, hvis du ikke pludselig vil stå med en gigantisk ekstraudgift. Lande som Egypten, Marokko og lignende er også lande, hvor du stadig kan betale op mod 50 kroner for en megabite, hvilket kan blive til tusinder af kroner for ganske få minutters youtube eller lignende.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here