Tyv

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

De fleste tror, at indbrud er noget, der sker for naboen eller i de rige kvarterer. I virkeligheden kan indbrud ske for alle, og sommerferien er højsæson. Du er særligt udsat, når du rejser på ferie og efterlader huset ubevogtet i flere uger ad gangen, så vi har samlet et par gode råd for at sikre dig lidt bedre i ferien.

Stol ikke kun på alarmen

Det er ikke nok at installere en alarm i din bolig, når du rejser væk. For mange er alarmen nemlig en falsk tryghed, som de betaler i dyre domme for. Alarmer er for det første ikke altid særligt effektive, og for det andet når tyven som regel at slippe væk, før hjælpen når frem – nogle gange med et stort udbytte.

Derfor bør du altid prioritere fysisk indbrudssikring – altså sikre, at tyven slet ikke kommer ind i huset. Det gør du ved at installere to låse på alle døre, så de bliver væsentligt sværere at bryde op. Minimum én af låsene bør være af den type, der kræver nøgle både indefra og udefra, så døren ikke kan låses op uden nøgle. Hvis tyven kommer ind af et vindue, vil han nemlig ofte låse dørene op indefra, så han kan flygte ud af dem. Er han i stedet tvunget til at flygte gennem det vindue, han kom ind af, er både hans udbytte og motivation noget mindre – det stresser ham, at han ikke kan slippe hurtigt væk. Når du er i gang, kan du med fordel installere sikringsbeslag på de mest udsatte vinduer, så tyven heller ikke kommer ind her.

Få styr på dine nøgler

Det er så praktisk, hvis din mor, svigermor, søster, bror, håndværker og venner har en nøgle til dit hus – men det er altså ikke ligefrem sikkert. Man ved aldrig, hvem nøglen ender i hænderne på, og hvis du oplever, at du ikke længere har overblik over, hvem der har en nøgle til dit hjem, er det tid til en udskiftning. Få omkodet din lås af en låsesmed og giv kun den nye nøgle til dine nærmeste.

Ryd og rod de rigtige steder

Sørg for, at huset ser beboet ud: lad skraldespanden være fyldt (men aldrig overfyldt), lad en bil stå i indkørslen, og lad hverdagsting ligge fremme i huset. Husk dog at få tømt postkassen og fjerne stiger og skamler og alt andet, tyven kan bruge til indbruddet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here