Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Sommeren nærmer sig og med det gør sommerferien også. For mange er det ensbetydende med at kufferterne bliver pakket, flyet bliver boardet og man flyver til sydens sol. Som du nok allerede udmærket er klar over, er der mange udgifter forbundet med at rejse, og telefoni kan hurtigt blive en af dem, men sådan behøver det ikke være.

De fleste har nok hørt skrækhistorier om gigantiske regninger for at bruge mobiltelefonen i udlandet til Facebook, Instagram og generelt at surfe rundt. (Tænk bare på sagen med Odenses tidligere borgmester, der bruge omkring en kvart million på en ferie i Tyrkiet). Data er da ogpå noget af det der virkelig kan koste en stor sum penge, hvis man ikke lige er opmærksom på ens vilkår – men igen – sådan behøver det ikke være.

Der er mange teleselskaber, der er begyndt at have udlandstelefoni og roaming med i deres abonnementer, så man kan bruge dem i en lang række lande uden for Danmark.

Gælder det overalt?

Det er dog meget vigtigt at være opmærksom på, hvilke lande der rent faktisk er med i disse aftaler. Tyrkiet er en af os danskeres yndlingsdestinationer, og her gælder roaming aftalerne for de danske teleselskaber meget sjældent, hvilket betyder at det kan koste flere hunderede kroner for ganske få minutter på Facebook, hvis man ikke lige er på hotellets WiFi.

Det er også værd at bide mærke i, at det hos nogle selskaber er en tillægsydelse, hvis man vil kunne roame gratis unde for landets grænser. Dette er forskelligt fra selskab til selskab. Tjekker du eksempelvis netværk og priser hos call me mobil vil du kunne se, at nogle af deres abonnementer dækker Skandinavien, mens andre også dækker Baltikum, mens det kun er deres dyreste abonnementer, der dækker hele Europa. Så inden du begynder at bruge løs, er det en rigtig god ide at tjekke de præcise vilkår, hvis du ikke ønsker at komme hjem til en gevaldig ekstra udgift.

Heldigvis er de danske teleskaberne flinke til at sende en velkomst SMS, når du ankommer på en given destination, hvor du kan læse priserne for de forskellige tjenester.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here