Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Påskeferien er lige om hjørnet, og det betyder, at der er rigtig mange danskere kommer til at være væk fra deres hjem. Nogle skal på familiebesøg, mens andre er så heldige at skulle ud og rejse. Når man rejser efterlader man sit hus forladt, og når et hus er forladt er der større risiko for indbrud, men du kan tage dine forholdsregler.

Sådan forbereder du dit hus

Fortæl derudover de nærmeste naboer, at du tager på ferie. På den måde er der flere, der kan holde øje med huset, og lægge mærke til hvis der sker noget mistænkeligt. Få tjekket dine låse af en låsesmed. Om du bor i København eller Snave er ligegyldigt — det er vigtigt, at låsen fungerer, og forsikringen dækker ikke, hvis det er låsen, den er galt med.

Sæt en tyverialarm op

Bor du i et område, hvor der ofte bliver begået indbrud, så er det en god idé at sætte en alarm op. Den vil ikke kunne forhindre indbrud, men det er de færreste tyve, der vil fortsætte deres færd, hvis en tyverialarm går i gang. Der findes desuden alarmer, der sender en sms, hvis nogle prøver at trænge ind i hjemmet. Få koblet den til din nabos telefon, hvis du er ude af landet — og de er med på den selvfølgelig — så de kan ringe efter politiet. Du kan også vælge et alarmselskab som G4S, men det er typisk en dyrere løsning.

Få det til at ligne, du er hjemme

Holder du avis eller modtager reklamer, så sørg for at omdiriger posten, så den ikke bliver fyldt op. Det er nemlig et stensikkert tegn på, at der ikke er nogle hjemme, og det signalerer til tyven, at her er let bytte.

Husk at lukke og låse alle vinduer og døre. Tjek hasperne på vinduerne — er vinduet kun lukket i bunden, så er det både nemmere at få op, men forsikringen dækker heller ikke.

Sæt en timer på lyset, så det tænder på bestemte tidspunkter. Man kan købe en tænd/sluk-mekanisme i mange byggemarkeder eller over nettet, der har denne funktion. Det er ikke så dyrt, men det har, især om vinteren, en fantastisk virkning mod indbrud, når lyset er tændt et par timer om aftenen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here