Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der er mange danskere, der er hyppige læseheste, og kan kværne gennem den ene bog efter den anden. Der er dog også mange, der har svært ved at finde tid i dagligdagen. Især for sidstnævnte gruppe, er ferietid ofte lige med læsetid. Findes der meget bedre end at sidde i skyggen en varm sommerdag med en god bog. Eller at ligge ved stranden og læse en bog mens man kan høre bølgerne skvulpe på stranden.

De tunge bøger bliver hjemme

Der går ikke så længe inden sommerferiesæsonen så småt begynder. Det betyder at danskere i tusindvis drager mod sydens sol, på charterferier, med campingvognen, kør-selv eller en helt fjerde måde. For ganske få år siden betød det, at man skulle udvælge sig et par enkelte bøger til kufferten. Sådan er det ikke nødvendigvis mere. Nu kan man nemlig uden problemer have alle de bøger som hjertet begærer med, uden at det vejer noget som helst. Lydbøger er nemlig i den grad kommet for at blive, og er blevet uhyre populære.

Der bliver stadig læst langt flere fysiske bøger, end der lyttet til lydbøger. Den store vækst er dog i den digitale ende af litteraturen. Især op til sommermånederne mærker de store forhandlere af lydbøger som Saxo og lignende, at efterspørgslen stiger eksplosivt.

Vi vil have valg

Ligesom streaming af tv-serier og film, samt on-demand tv stormer frem på bekostning af flow-tv, så sker det samme med bøger. Vi vil ganske enkelt have valgmuligheder, og vi vil have dem lige ved hånden. Hvis man skal have fysiske bøger med på ferie, begrænset man hurtigt at både vægt og plads. Den typiske feriekuffert indeholder en eller to bøger. Vælger man i stedet lydbøger eller streaming af lydbøger, fylder det ikke mere end ens telefon eller tablet, som man nok alligevel havde med.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here