Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Vi er efterhånden godt inde i den danske sommer, og der er efterhånden ikke lang tid tilbage af skolernes sommerferie. Folk har ivrigt rejst hele sommerferien på trods af, at der har været flere sommerdage i år, end der har være i flere årtier. Folk har slidt og slæbt hele året for at spare feriedage sammen, til at de kan tage af sted sammen med deres venner og familier. Men ferie har bestemt også en terapeutisk funktion, og det er utroligt godt for os at få en pause fra hverdagen. Derfor er det især godt for mennesker med psykiske lidelser at tage på ferie og få en pause fra den hverdag som har været med til at knække sindet.

Undgå stress

Stress er en af de hyppigste psykiske lidelser, og det er faktisk op imod hver tredje dansker som på et tidspunkt i løbet af deres liv. Der findes selvfølgelig forskellige grader af stress, og stress i en mild grad er faktisk sundt. Men når stress går hen og blive alvorligt, så kan det i høj grad ødelægge ens hverdag. Det er derfor vigtigt at give sig selv tid til at holde en pause og nyde den varme sommerferie.

Psykisk syge har behov for ro

Som nævnt herover så er det jo omverdenen som har påvirket individets psyke i sådan en grad, at noget er gået i stykker inden i. Derfor er det vigtigt, at psykisk syge får noget ro, så de kan få det godt igen. Hvis de ikke får denne ro på ferie, kan de få det på et bosted, hvor de kan bo, indtil de får det bedre. Der kan læses mere om sådan et bosted her.

Turen skal planlægges ud fra lidelsen

Når en psykisk syg skal afsted på en ferie som måske går til et andet land, så er det vigtigt, at turen bliver planlagt efter den psykiske ledelse. Det er vigtigt, at der ikke sker nogle store forstyrrelser som kan irritere den psykisk syge og gøre helbredet værre.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here