Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

At rejse som backpacker er stadig uhyre populært blandt den danske ungdom. Der er mange, der rejser ud i verden og vælger at leve et “nomadeliv” i et par måneder eller mere. Det er en oplevelse, som de fleste vil huske hele livet. Der er mange der drager afsted i tiden efter jul, og der står derfor også ofte mange ting på ønskesedlerne der relaterer sig til rejsen. Det store spørgsmål er naturligvis, hvad man egentlig skal have med.

Hvad man skal have med, er naturligvis meget afhængigt at destinationen. Skal man eksempelvis til Asien eller Sydamerika, er der dog ikke den helt store forskel.

Listen herunder er naturligvis ikke den endegyldige liste, men lad den være et godt pejlemærke. Mangler du nogle af tingene, så skriv dem på ønskesedlen.

Vi har valgt at se bort fra tøjet, da der er meget stor forskel på ens behov, men det vigtigste er, at man ikke skal pakke for meget. Rejser man til Sydamerika eller Asien er det billigt at supplere sit tøj med ekstra t-shirts, undertøj osv..

De helt essentielle 
Pas, penge og billetter – de tre ting der ALTID skal med. Sørg desuden for at have billeder af alt du kan. Tag billeder af pas, billetter, forsikringspapirer og lignende. Skulle du miste det, gør det det lettere, hvis du trods alt har billeder. Studiekort, vandrehjemskort, vaccinationsattester, er andre ting du ikke må glemme.

Penge er altafgørende – det kommer man ikke uden om. Udover kreditkort er det en god ide med et beløb i kontanter (dollars er brugbare mere eller mindre overalt). Det kan desuden være en rigtig god ide at have et ekstra kreditkort med til en anden konto, hvis der skulle ske noget. Opret en konto og få et kort til den. Ha’ nok (8-10.000) stående, så du kan købe en flybillet hjem fra de fleste steder i verden.

Toiletsagerne 

Mange af tingene kan du naturligvis ikke undgå at købe undervejs, men der er en del ting der er fornuftigt at have med til de første dage. Sæbe, solcreme og tandbørste er blandt de vigtigste sammen med en deodorant og en rulle toiletpapir. Du bør desuden altid medbringe kondomer – for man ved jo aldrig. Det er desuden en af de ting, du altid skal købe på steder som apoteker og lignende, når du er i udlandet.

“Alt” det andet

Udover ovenstående ting, så er der her nogle ting, som du for alt i verden også skal have med. Mobiltelefon og oplader og ikke mindst en adaptor til den. En anden god ting at medbringe er en powerbank, da man ofte kan være væk fra elektricitet i et par dage. Følgende ting kan fås som apps, men er stadig gode at have med fysisk: lommelygte, guidebog/ordbog, spil, vækkeur.

Derudover kan det være godt at medbringe en lille lommekniv (husk den skal i bagage). Små plastposer, bestik/tallerken, nål og tråd (hvis der går hul på yndlingsbukserne). Medbring også en lille dagbog eller lignende, det er god tidsfordriv, og du vil elske at læse i den om 10 år.

Desuden bør du pakke et lille førstehjælpssæt, herunder også smertestillende og eventuelt piller mod dårlig mave og malariapiller (alt efter hvor rejsen går hen).

 

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here